Κατασκευή e-shop - Σχεδιασμός e-shop

ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ E-SHOP

Το ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο, μέσω της προσθήκης δωρεάν εργαλείων, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων. Τα εργαλεία που παρέχονται δωρεάν, μετατρέπουν το eshop σε περισσότερο λειτουργικό, παρέχοντας στο διαχειριστή του περισσότερες δυνατότητες και αυξάνοντας θετικά την εμπειρία των χρηστών κατά την πλοήγηση.

Smush

Χαρακτηρίζεται ως ένα εργαλείο που θα ελαττώσει το μέγεθος των εικόνων του  e-shop και θα βοηθήσει στην αύξηση της ταχύτητας. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξει μεγαλύτερη φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης, ώστε ν’ ανέβει η ιστοσελίδα σε κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αντίστοιχα, θα αυξηθεί θετικά η εμπειρία των χρηστών, διότι θα φορτώνονται οι σελίδες ταχύτατα.

Google Mobile-Friendly Test

Ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο όπου βοηθάει τον ιδιοκτήτη e-shop , ώστε να διαπιστώσει τη φιλικότητα της ιστοσελίδας. Η διαδικασία είναι απλή, με την τοποθέτηση του url, δίνεται η δυνατότητα στον κάτοχο του ιστότοπου να ελέγξει τη φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης.

GT Metrix

Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται η ταχύτητα e-shop , οποιαδήποτε στιγμή. Παράλληλα, συγκρίνεται η ταχύτητα του ηλεκτρονικού καταστήματος, με τη μέση ταχύτητα που πρέπει να διαθέτουν οι περισσότερες ιστοσελίδες. Ο κάτοχος του ιστότοπου είναι σε θέση να τσεκάρει τις ατέλειες μέσω των αναλυτικών ενδείξεων που παρέχει το πρόγραμμα και να προβεί σε διορθώσεις, με σκοπό να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα μετρήσεων.

Google Keyword Planner

Το εργαλείο είναι αρκετά χρήσιμο για να ερευνηθούν οι κατάλληλες λέξεις-κλειδιά. Παρέχει τη δυνατότητα να εντοπιστούν δημοφιλείς λέξεις – κλειδιά, καθώς και να συσχετιστεί ο όγκος των αναζητήσεων που λαμβάνουν κατά την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, παρέχεται ενημέρωση σχετικά με το κόστος επιλεγμένων λέξεων – κλειδιών, σε περίπτωση που ο κάτοχος μιας ιστοσελίδας επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει σε καμπάνια google adwords.

Το εργαλείο αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τον ιδιοκτήτη e-shop διότι η αξιοποίηση των λέξεων-κλειδιών οι οποίες είναι σχετικές με τα προϊόντα του καταστήματος, παρέχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων που θα προκύψει μέσω της εφαρμογής, εφόσον αναγνωριστούν οι τάσεις των δυνητικών πελατών.

SEO Checker

Το εργαλείο είναι σε θέση ν’ αξιοποιηθεί, ώστε ο κάτοχος να εντοπίσει το ποσοστό SEO για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Παρέχει τη δυνατότητα διορθώσεων και προτεινόμενων ενεργειών, με σκοπό να βελτιωθεί το ποσοστό στην ιστοσελίδα και να ανέβει κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Google Analytics

Το Google Analytics αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία ανάλυσης επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας και θα πρέπει να υπάρχει μέσα σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Με την εφαρμογή Analytics, παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου του αριθμού των επισκεπτών στην ιστοσελίδα, καθώς και γενικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως τα δημογραφικά και τα ηλικιακά στοιχεία, η συχνότητα της επισκεψιμότητας, ο χρόνος παραμονής και το μέσο προέλευσης του χρήστη. Παράλληλα, διαπιστώνεται το ποσοστό της εγκατάλειψης στην ιστοσελίδα, ο χρόνος της παραμονής χρηστών σε διάφορες κατηγορίες της. Επομένως, παρατηρούνται οι αντιδράσεις των χρηστών κατά τη διάρκεια της περιήγηση τους, στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.


Η εταιρεία Netcampaigns αναλαμβάνει την κατασκευή e-shop σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Ο ορθός σχεδιασμός e-shop προϋποθέτει την προσθήκη των κατάλληλων εργαλείων, ώστε να επιτευχθεί σωστή λειτουργικότητα, μεγάλη ταχύτητα, ασφάλεια και φιλικότητα στις κινητές συσκευές. Η κατασκευή ιστοσελίδας με εντυπωσιακό σχεδιασμό σε σύγχρονες πλατφόρμες, αποτελεί προϋπόθεση για την καλή εμπειρία των χρηστών, κατά την περιήγηση τους.

Παράλληλα, αναλαμβάνεται η προώθηση e-shop με διαδικτυακές καμπάνιες facebook, Adwords, Newsletter. Η στόχευση στο κατάλληλο κοινό διαμέσου της ανάλυσης της αγοράς, θα βοηθήσει στην αύξηση των εταιρικών πωλήσεων και στην ανοδική πορεία της.

Add a Comment