Δημιουργία e-shop - Προώθηση Ιστοσελίδων

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ E-SHOP ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έχουν μια άριστη ευκαιρία ν’ αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα τους, εν καιρώ πανδημίας και με το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων. Ποια στρατηγική πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις με σκοπό να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην αγορά η παρουσία της πανδημίας?

Οι επιχειρήσεις πρέπει ν’ ακολουθήσουν ορισμένες τακτικές με σκοπό ν’ ανακάμψουν και να επιβιώσουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει προκύψει. Αναλυτικώς, καθορίζονται οι ενέργειες που πρέπει ν’ ακολουθήσουν οι εταιρείες για να ενισχύσουν την παρουσία τους και να εξακολουθήσουν να προωθούν τις δραστηριότητες τους στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Πλήρης ενημέρωση των πελατών για τις εταιρικές δραστηριότητες.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να παρέχουν σωστή ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του ωραρίου τους, καθώς και για την ενδεχόμενη ελάττωση των δραστηριοτήτων τους λόγω της πανδημίας. Πλεονέκτημα διαθέτουν οι επιχειρήσεις με ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα του e-shop και να ενημερωθούν πλήρως για ενδεχόμενες αλλαγές στις εταιρικές δραστηριότητες. Συνεπώς, οι πελάτες θα είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και για ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις παραγγελίες τους.

Απλότητα στη χρήση αγορών.

Οι επισκέπτες του ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να διαθέτουν την ικανότητα υλοποίησης των διαδικτυακών τους αγορών με ευκολία και ασφάλεια. Ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν, είναι εφικτό ν’ αποτρέψουν τους δυνητικούς πελάτες από τις αγορές τους. Ωστόσο, για να επιτευχθεί η απλότητα στο χρήστη, πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις κατά το σχεδιασμό του e-shop όπου θα του παρέχει το πλεονέκτημα για ευχάριστη περιήγηση και εμπειρία.

  • Δυνατότητα διεκπεραίωσης των διαδικτυακών αγορών διαμέσου εύκολης διαδικασίας και χωρίς την μετάβαση σε αρκετά στάδια.
  • Δυνατότητα πληρωμής στο ηλεκτρονικό κατάστημα, με προαιρετική την εγγραφή του ως χρήστης.
  • Δυνατότητα αποθήκευσης σημαντικών πληροφοριών κατά τη διαδικασία της παραγγελίας, με απώτερο στόχο να υπάρχει ενημέρωση εφόσον ο χρήστης επιστρέψει στα προηγούμενα στάδια των αγορών.

Το e-shop πρέπει να είναι συμβατό με τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η κατασκευή e-shop απαιτεί να είναι φιλικό προς τις κινητές συσκευές (mobiles, tablets), καθώς αυξάνεται η χρήση τους από τους καταναλωτές τη σύγχρονη εποχή. Φυσικά, θα πρέπει να συνδυάζεται και η καλή εμπειρία κατά την περιήγηση του χρήστη, συνεπώς κρίνεται απαραίτητος ένας μοντέρνος σχεδιασμός ιστοσελίδας με σύγχρονες προδιαγραφές.

Ορθή παρουσίαση τιμολόγησης

Οι ανταγωνιστικές προσφορές προσδίδουν σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέγγιση μεγαλύτερου αριθμού δυνητικών πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Συνεπώς, κρίνεται αναγκαίο να υπάρχουν σε κάποια προϊόντα αρκετά προσιτές τιμές, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ωστόσο, η ορθή στρατηγική προσφορών σε προϊόντα, προϋποθέτει την εκτίμηση και των εξόδων της επιχείρησης, όπως κόστος μεταφοράς, φόρος προστιθέμενης αξίας.


Η εταιρεία Netcampaigns δραστηριοποιείται στην κατασκευή e-shop με στόχο την ανοδική πορεία των επιχειρήσεων στην αγορά. Η κατασκευή ιστοσελίδας με εντυπωσιακό σχεδιασμό σε σύγχρονες πλατφόρμες, αποτελεί προϋπόθεση για την καλή εμπειρία των χρηστών. Ο ορθός σχεδιασμός e-shop προϋποθέτει ορθή λειτουργικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια, φιλικότητα στις κινητές συσκευές.

Παράλληλα, αναλαμβάνεται η προώθηση επιχειρήσεων με διαδικτυακές καμπάνιες facebook, Adwords, Newsletter. Η στόχευση στο κατάλληλο κοινό διαμέσου της ανάλυσης της αγοράς, θα βοηθήσει στην αύξηση των εταιρικών πωλήσεων και στην ανοδική πορεία της.

Add a Comment