Σχεδιασμός e-shop - Δημιουργία Ιστοσελίδας

Ε-SHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία περίοδο με αυξημένες αγορές, καθώς οι καταναλωτές ζητούν ευκαιρίες για προσφορές. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται περισσότερες επισκέψεις την περίοδο των Χριστουγέννων, όντως καλή ευκαιρία να αυξήσουν την κερδοφορία τους και το πελατολόγιο τους. Ωστόσο, τα e-shop που θα προτιμήσουν οι καταναλωτές για τις αγορές τους, αποτελούν τα πιο ελκυστικά, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και προσφορών.

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών καταστημάτων, ώστε να αξιοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση για διαδικτυακές αγορές?

Η ιστοσελίδα να προσφέρει ευχάριστη περιήγηση στους χρήστες, όπου να απολαμβάνουν μία ωραία εμπειρία και να αυξάνεται η διάθεση για αγορές προϊόντων. Πώς όμως θα επιτευχθεί η ευχάριστη περιήγηση των χρηστών στο ηλεκτρονικό κατάστημα? Θα πρέπει να γνωρίζει τα μυστικά για ένα ανταγωνιστικό e-shop.

  1. Οι εικόνες και οι περιγραφές των προϊόντων να είναι διαμορφωμένες με το σωστό τρόπο και στις σωστές διαστάσεις, ενώ οι περιγραφές να παρέχουν πλήρη και όχι περιττές πληροφορίες, με απώτερο στόχο να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
  2. Παράλληλα να διαθέτει φιλικότητα ως προς τις ηλεκτρονικές συσκευές, διότι η αγοραστική τάση του καταναλωτικού κοινού παρουσιάζει αυξητική τάση από mobiles, tablets.
  3. Ταχύτητα Ιστοσελίδας. Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος φόρτωσης των σελίδων, τόσο μειώνεται το ποσοστό εγκατάλειψης της, διότι αποτελεί πλεονέκτημα για την ευχάριστη περιήγηση στο χρήστη. Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα πρόσθετα της ταχύτητας εντός της ιστοσελίδας, ενώ ταυτόχρονα να διαγράφονται επιπλέον αρχεία και εικόνες.

Επιπρόσθετα, ένας ιδιοκτήτης e-shop, θα πρέπει να παρέχει τις κύριες προσφορές του στους χρήστες σε εμφανή σημεία, συνήθως στην κεντρική σελίδα και πάνω, ώστε να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον τους άμεσα και να περιηγηθούν στις σελίδες, με απώτερο σκοπό να πληροφορηθούν για όλα τα προϊόντα και τις προσφορές. Παράλληλα, να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα για ευκολίες πληρωμής, όπως Paypal, με αποπληρωμή σε δόσεις, εφόσον απαιτηθεί από τους υποψήφιους πελάτες.

Σημαντικό κρίνεται να καταστρώσει ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο στρατηγικής, με σκοπό να δημιουργήσει και να διαχειριστεί τις διαδικτυακές καμπάνιες. Το marketing e-shop, πρέπει να υλοποιηθεί σωστά, ώστε να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών πελατών. Θα πρέπει λοιπόν να στοχεύσει στο κατάλληλο κοινό και τοποθεσία, ώστε να προσελκύσει υποψήφιους πελάτες διαμέσου:

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μία εορταστική περίοδο για διαδικτυακές αγορές και πρέπει να γνωρίζει ο διαχειριστής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος τις κατάλληλες τεχνικές marketing, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων του.


Εξειδικευμένοι σε τεχνικές στην προώθηση ιστοσελίδων αναπτύσσονται κατάλληλες καμπάνιες e-mail marketing (mailchip), καμπάνιες facebook, διαφημιστικές καμπάνιες Adwords, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

Η κατασκευή e-shop, αναλαμβάνεται από την έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της Netcampaigns, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές SEO. Σκοπός αποτελεί ο σχεδιασμός e-shop , όπου θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης επιχείρησης.

Add a Comment