Δημιουργία e-shop - Προώθηση Ιστοσελίδων

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ E-SHOP

Στο σύγχρονο ανταγωνισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατάλληλη στρατηγική μάρκετινγκ, με στόχο να χαρακτηριστεί ένα e-shop επικερδές και αναγνωρίσιμο. Το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι δυνατό να πληρεί τις προδιαγραφές ως προς τη λειτουργικότητα του, με τα προϊόντα να είναι τοποθετημένα σε διάφορες σελίδες και να υπάρχει αισιοδοξία για τις αγορές τους.

Παρ’ όλο που η επισκεψιμότητα αντανακλά τις προσδοκίες του διαχειριστή e-shop, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν συμβαδίζουν με τις αναμενόμενες πωλήσεις. Συνεπώς, πρέπει να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, με σκοπό να ανταμειφθούν οι προσδοκίες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός e-shop, ώστε να είναι ανταγωνιστικό?

1. Το e-shop να διαθέτει καλής ποιότητας εικόνες με ορθή περιγραφή προϊόντων.

Οι εικόνες και οι περιγραφές των προϊόντων να είναι διαμορφωμένες με το σωστό τρόπο. Οι εικόνες να είναι στις σωστές διαστάσεις, ενώ οι περιγραφές να παρέχουν πλήρη και όχι περιττές πληροφορίες, με απώτερο στόχο να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί πλεονέκτημα να χρησιμοποιείται η παρουσίαση με βίντεο, διότι βοηθάει στην καλύτερη εξοικείωση των επισκεπτών με τα προϊόντα.

2. Απλότητα στη χρήση αγορών.

Οι επισκέπτες του e-shop, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω εύκολης διαδικασίας πληρωμών. Μια πολύπλοκη διαδικασία πληρωμής στο e-shop, δημιουργεί δυσκολίες στους δυνητικούς πελάτες, οι οποίοι ενδεχομένως να είναι δύσπιστοι ως προς τις μελλοντικές αγορές τους. Πώς είναι δυνατό να επιτύχεις την απλούστευση στη διαδικασία πληρωμής?

  • Μείωση των σταδίων μέχρι την ολοκλήρωση των αγορών. 
  • Δυνατότητα πληρωμής χωρίς εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα.
  • Δυνατότητα αποθήκευσης χρήσιμων πληροφοριών κατά τη διαδικασία της παραγγελίας, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες σε περίπτωση που αποφασίσει ο επισκέπτης να επιστρέψει στα προηγούμενα στάδια αγορών.

3. Το e-shop πρέπει να είναι συμβατό με τις ηλεκτρονικές συσκευές (mobiles, tablets).

Ένα σύγχρονο e-shop πρέπει να διαθέτει φιλικότητα ως προς τις ηλεκτρονικές συσκευές, διότι η αγοραστική τάση του καταναλωτικού κοινού παρουσιάζει αυξητική τάση διαμέσου των κινητών. Το ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται mobile-friendly, ώστε να έχει περισσότερη κερδοφορία, διότι είναι αναμενόμενο να υπάρχουν πωλήσεις από τις κινητές συσκευές.

4. Η καλή εμπειρία των επισκεπτών.

Η εμπειρία των χρηστών κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σημαντική διότι συνδέεται με το ποσοστό εγκατάλειψης κατά την περιήγηση τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ένα σύγχρονο και μοντέρνο e-shop, που συνδυάζει ταχύτητα, φιλικότητα και παρέχει τις σωστές πληροφορίες, βοηθάει στην πλοήγηση των χρηστών παρέχοντας ευχάριστη εμπειρία. Σε αντίθετη περίπτωση όπου οι επισκέπτες συναντούν εμπόδια, όπως ένα πολύπλοκο μενού με μη σωστά ταξινομημένες κατηγορίες, θα αποτελέσουν αρνητική εμπειρία και πιθανή την πρόωρη εγκατάλειψη από το e-shop.

5. Σωστή παρουσίαση τιμολόγησης

Οι ανταγωνιστικές προσφορές αποτελούν πλεονέκτημα για την προσέλκυση των πελατών στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Παράλληλα, οι διαχειριστές e-shop, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα έξοδα, όπως τα μεταφορικά κόστη, κόστη αποθήκευσης, κόστη επιστροφών, ώστε να προβούν σε ορθή οικονομική εκτίμηση και να προβούν σε ανταγωνιστικές τιμές.

Βέβαια, πάντα υπάρχει μία καλή περίοδο για περισσότερες πωλήσεις, όπως περίοδο θερινών εκπτώσεων, συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτες προσφορές, με απώτερο στόχο την προσέλκυση περισσότερων πελατών.


Η εταιρεία Netcampaigns παρέχει υπηρεσίες προβολής επιχειρήσεων. Οι ειδικοί σε θέματα marketing έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν με ορθό τρόπο διαδικτυακές καμπάνιες facebook, Adwords, Newslwtter, με κύριο μέλημα την αναγνωρισιμότητα της εταιρείας. Η στόχευση στο κατάλληλο κοινό διαμέσου της ανάλυσης της αγοράς, θα βοηθήσει στην αύξηση των εταιρικών πωλήσεων.

Παράλληλα, αναλαμβάνεται η κατασκευή e-shop σε ανταγωνιστικές τιμές. Κατά τη δημιουργία e-shop λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές για την κατασκευή ιστοσελίδας με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Ο σωστός σχεδιασμός e-shop προϋποθέτει ορθή λειτουργικότητα, ταχύτητα και ασφάλεια, γενικότερα ευχάριστη πλοήγηση χρηστών.

Add a Comment