Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας - Κατασκευή Ιστοσελίδων SEO

ΣΥΜΒΟΛΗ MARKETPLACES ΣΕ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ E-COMMERCE

To έτος του 2022, το online διασυνοριακό εμπόριο στην Ευρώπη υλοποίησε κύκλο εργασιών της τάξης των 265 δισεκατομμυρίων ευρώ και τουλάχιστον σε ποσοστό 63% εξ’ αυτών. Ουσιαστικά, τα 167 δισεκατομμύρια ευρώ, προέκυψαν από τα marketplaces.

Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνουν τους διασυνοριακούς εμπόρους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται διεθνών, όπως για παράδειγμα αποτελούν το marketplace της ΄΄Amazon΄΄ και της ΄΄AliExpress΄΄.

Τα παραπάνω δεδομένα απορρέουν από την 4η έκδοση του «TOP 100 Cross-Border Marketplaces Europe», του Cross-Border Commerce Europe. Η έρευνα μελετάει τις διεθνείς διαδικτυακές διασυνοριακές πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν στην Ε.Ε. και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βάσει της αναφοράς, με την έκθεση, οι crossborder έμποροι υλοποίησαν κύκλο εργασιών της τάξης των 265 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρώπη, το προηγούμενο έτος, δίχως να συμπεριλαμβάνονται τα ταξίδια. Εξ’ αυτών, τα 167 δισεκατομμύρια ευρώ δημιουργήθηκαν από τα ΄΄marketplaces΄΄.

H Amazon και η eBay αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του εμπορίου, όπου στηρίζεται στα ΄΄marketplaces΄΄, με αναμενόμενο συνδυασμένο GMV για το 2022, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για την 1η, και 23,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την 2η.

Τα ΄΄marketplaces΄΄ έχουν αναπτυχθεί κατά ένα ποσοστό της τάξης του 9,3% μετά την έλευση της πανδημίας. Η ανάπτυξη υποστηρίζεται από υβριδικές αγορές B2C και καθαρές C2C. Μάλιστα, τα ΄΄marketplaces΄΄ αναμένεται να δημιουργήσουν ποσοστό 65% επί του συνόλου των διασυνοριακών online πωλήσεων στην Ευρώπη, έως το 2025.

Τα δέκα κορυφαία ΄΄marketplaces΄΄, σε παγκόσμια κλίμακα, τα οποίαλειτουργούν στην Ευρώπη, εξακολουθούν να κυριαρχούνται σε υψηλό βαθμό από εκείνα, των οποίων η προέλευση τους είναι από τις ΗΠΑ. Οι έξι εκ των 10 θέσεων καλύπτονται από τις συγκεκριμένες εταιρείες, όπως αποτυπώνεται στο τελευταίο γράφημα.


Η εταιρεία Netcampaigns αναλαμβάνει την κατασκευή eshop  με άριστες προδιαγραφές, με ταχύτητα, φιλικότητα και πολύ καλή εμπειρία χρήστη. Η κατασκευή ιστοσελίδων υλοποιείται με την εφαρμογή τεχνικών SEO, ενώ για την προώθηση ιστοσελίδων αναπτύσσονται ορισμένοι ευφυείς τρόποι μάρκετινγκ, με καμπάνιες e-mail marketing, αλλά και γενικά με διαδικτυακές καμπάνιες για την προώθηση των εταιρικών προϊόντων ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Add a Comment